Routewijzer

Gezondheid
& zorg
Hulpvragen & initiatieven
Leefstijl &
sporten
Ontmoeten & samen doen
Wijk &
gemeentezaken

20 oktober 2019

Benefietconcert Wilhelminakerk: het Dumont Blaaskwintet

Najaar 2019 betekent een nieuwe serie van drie benefietconcerten in de Wilhelminakerk aan de Hobbemastraat, telkens op de derde zondag van de maand om 16.00 uur.

Het begint op 20 oktober met het Dumont Blaaskwintet. Dit ensemble is ruim vijf jaar geleden opgericht. Het bestaat uit: Marieke van Dantzig, fluit; Erik van Kassel, hobo; Marnix van den Berg, klarinet; Yolande Krooshof, fagot en Catherine Rau, hoorn. Karel Goossens, pianist, verleent medewerking aan het kwintet.

Marnix van den Berg heeft de leiding. Hij is als klarinettist afgestudeerd aan het conservatorium in Tilburg. Hij heeft diverse werken voor het kwintet gearrangeerd.

Op het programma staat muziek van o.a. Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791), Louise Farrenc (1804-1875), Gordon Jacob (1895-1984)
Het belooft dus weer een mooi afwisselend concert te worden. Dus... kom luisteren!

Op zondag 17 november komt het mannenkoor VGRDZNOB voor ons zingen. De naam betekent “Ik voel” in het Georgisch. Zij zingen vooral polyfone muziek uit de Balkan, zowel meditatief/religieus, als volksmuziek. Het koor bestaat uit 13 mannen en staat onder leiding van Marcel Duijs. Ook dit wordt dus een bijzonder concert.

Zondag 15 december staat het Sterrenkoor onder leiding van Nico Horstink op het programma met een middag vol kerstliederen, waarbij u vast een paar wilt en mag meezingen.

De deur van de kerk gaat open om 15.30 u. Na afloop van het concert is er gelegenheid voor een drankje. De collecte aan de uitgang is ten bate van het onderhoud van kerk en kerkgebouw. Het is een monument in de wijk, gebouwd in de stijl van de Amsterdamse school.