Routewijzer

Gezondheid
& zorg
Hulpvragen & initiatieven
Leefstijl &
sporten
Ontmoeten & samen doen
Wijk &
gemeentezaken

Dagbesteding

In de wijk Utrecht Oost zijn veel mogelijkheden voor dagbesteding, informeel en formeel (hiervoor is een indicatie nodig). Wat zijn tips en mogelijkheden?

• Inloopmogelijkheden

In de wijk Utrecht Oost zijn veel inloop- en clubactiviteiten te vinden. Kijk bij wijkagenda voor een actueel overzicht van inloopmogelijkheden.

• Sportieve ontmoetingen

Voor sportieve ontmoetingen ben je welkom bij de Sportspeeltuin Abstede. Studenten zetten daar elke dag sportactiviteiten voor jou uit. Klik hier voor alle sportmogelijkheden in de wijk.

• Leuker leven

Wil je jouw leven opleuken? Stichting OOPOEH zet zich in voor een actiever leven met de inzet van huisdieren. Stichting SeniorenStudent koppelt senioren aan studenten voor hulp en gezelschap.

• Zingeving

Ben je vooral op zoek naar zingeving: inzicht in de bedoeling of het doel van het leven of meer leven op gevoel en intuïtie. Bekijk dan de mogelijkheden op het gebied van Zingeving in de wijk.

• De Wilg

De Wilg in Oost heeft heel veel leuke, verschillende activiteiten voor jongeren met een beperking: samen koken, schaken, Franse les, tuinieren, filosofie, bioscoop etc.

• Dagbesteding Utrecht Ouderen

Bij Dagcentrum Utrecht Oost kun je terecht als je al wat ouder bent en een lichamelijke beperking of dementie hebt en enkele keren per week gezelligheid zoekt.

• Zorgcentrum Swellengrebel

Het Zorgcentrum Swellengrebel organiseert creatieve workshops, cursussen, zangkoor, hobbyclub, flora en fauna en een kookcafé. Ook zijn er regelmatig uitjes, concerten en optredens met artiesten.

• Odensehuis Andante

Odensehuis Andante is er voor mensen met geheugenklachten en beginnende dementie, ook voor jonge mensen met dementie. Voor hen worden allerlei activiteiten georganiseerd.

Heb je vragen? Kom dan langs bij het Wijkinformatiepunt Utrecht Oost! Check onze openingstijden en kijk bij bezoeklocatie waar we zitten in de wijk.