Routewijzer

Gezondheid
& zorg
Hulpvragen & initiatieven
Leefstijl &
sporten
Ontmoeten & samen doen
Wijk &
gemeentezaken

Gezonde leefstijl

We zijn initiatiefnemer of medeorganisator van diverse leefstijlinitiatieven:

Leefstijlclub Utrecht Oost

In de Leefstijlclub Utrecht Oost vind je buurtgenoten die op een gezellige manier samen bezig zijn met hun leefstijl. Deelname is gratis, maar niet vrijblijvend want meedoen betekent samen oppakken en elkaar ook stimuleren en ondersteunen. elke keer staat een thema over ‘gezondheid’ centraal, je kunt zelf thema’s en/of gastsprekers aandragen en we wisselen op een gezellige manier ervaringen uit. Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

Tai Chi met Olga

Wijkbewoonster Olga Feenstra geeft elke donderdag lessen in Tai Chi / Chi Kung. Tai Chi zijn bewegingen volgens een bepaald patroon gebaseerd op de oude krijgskunst van de Chinese familie Yang. Chi Kung is de naam voor eenvoudige oefeningen die steeds herhaald worden. Olga is een zeer ervaren lerares in beide technieken. Ze geeft de lessen al jaren en is zeer geliefd in de wijk en bij haar deelnemers. Klik hier voor meer informatie.

Als je leven een worsteling is..

Dit is een nieuw initiatief in ontwikkeling. Primair bedoeld voor mensen die kampen met een (jeugd)trauma waardoor alles wat ze doen een worsteling is en elke stap in hun eigen leven als een confrontatie voelt. Elke keuze die ze moeten maken gaat gepaard met angst ofwel stress. Hoe hiermee om te gaan?

Metal Health First Aid

Met de cursus MHFA vergroot je je kennis over psychische aandoeningen en leer je signalen van mentale klachten herkennen. Je oefent hoe je het gesprek kunt aangaan met iemand bij wie je mentale klachten vermoedt en hoe je kunt handelen als iemand in een crisis verkeert. Met de kennis en vaardigheden die je in de cursus leert, kun je echt het verschil maken in het leven van iemand die het psychisch moeilijk heeft. In 2019 hebben we deze cursus voor het eerst aangeboden, 12 wijkbewoners namen deel. Bij voldoende belangstelling wordt de cursus opnieuw georganiseerd.

Wandelclubs in Utrecht Oost

Verder promoten we (graag) de vele wandelclubs in de wijk. Bijna elke dag is er wel een wandelclub in de wijk waarbij je je kunt aansluiten. Ook helpen we bij het opzetten van nieuwe thematische wandelclubs.

Wil je meer informatie over bovenstaande initiatieven of wil je zelf iets opzetten? Wij denken graag mee en kunnen ondersteunen met onder andere financiële en communicatieve middelen. Interesse? Mail dan naar info@oostvoorelkaar.nl.