Routewijzer

Gezondheid
& zorg
Hulpvragen & initiatieven
Leefstijl &
sporten
Ontmoeten & samen doen
Wijk &
gemeentezaken

Voeding

Goede of gezonde voeding draagt bij aan langer gezond en actief leven. Wat zijn de tips en mogelijkheden?

• Gezonde voedselkeuze

Wil je zelf gezonder leven door anders te eten? Op de website van het Voedingscentrum staat informatie over een gezonde voedselkeuze. Goede voeding bij ouder worden verdient extra aandacht. Voor een persoonlijk voedingsadvies kun je terecht bij Diëtisten Midden Nederland en de Voedingsadviesgroep Utrecht.

• Gezond trakteren

Wil je op verjaardagen, buurtfeesten of wijkmarkten verschil maken met gezonde hapjes? Op Gezondtrakteren.nl vind je vele lekkere en gezonde traktaties.

• Eet mee

Wil je graag samen eten met onbekenden in de buurt? Stichting Eet Mee koppelt jou graag voor een gezellig etentje. Je kunt koken voor gasten maar ook aanschuiven bij iemand.

• Maaltijdservice

Lukt zelf koken niet meer dan kun je een beroep doen op diverse maaltijdservices: U Centraal Maaltijdservice, Apetito, Maaltijdservice RAZ of Fresh Meals Utrecht. Kijk hier wat er mogelijk is in de wijk.

• Maaltijdbegeleiding

Misschien heb je moeite met het bedienen van de magnetron. Of wil je graag eens samen met iemand eten maar ben je aan huis gebonden. Dan kun je een beroep doen op Maaltijdbegeleiding van U Centraal.

• Sociale eettafels

Je kunt ook buitenhuis eten, samen met anderen en voor een redelijk bedrag. Andere inwoners of studenten koken dan speciaal voor jou. In Utrecht Oost zijn maar liefst zeven sociale eettafels actief. Kijk bij Ontmoeten & Samen doen.

• Gezonde foodbezorgservice

Bijna alle winkeliers in de wijk hebben een bezorgservice voor hun producten. Er zijn ook biologische foodabonnementen en maaltijdboxen verkrijgbaar. Zo ben je zowel gezond als duurzaam bezig. Klik hier voor de mogelijkheden in Utrecht.

Heb je vragen? Kom dan langs bij het Wijkinformatiepunt Utrecht Oost! Check onze openingstijden en kijk bij bezoeklocatie waar we zitten in de wijk.