Routewijzer

Gezondheid
& zorg
Hulpvragen & initiatieven
Leefstijl &
sporten
Ontmoeten & samen doen
Wijk &
gemeentezaken

Thematische buurtbijeenkomsten

Buurtbijeenkomsten zijn gesprekken door actieve bewoners of ervaringsdeskundigen uit de wijk die op basis van eigen ervaringen praktische kennis in de buurt willen delen. Dit gebeurt tijdens een informele burendag of een kleinschalige meeting in jouw eigen buurt waarbij wordt aangesloten. 

Ervaringsdeskundigheid

Achterliggende gedachte bij de buurtbijeenkomsten is dat er veel (ervarings)deskundigheid in Oost aanwezig is die meer en beter benut kan worden. Ook willen wij de kennis en informatie op deze website op deze wijze nog meer toegankelijk maken. 

              Dialoog

Hulpmiddel, digitale tool of serious gaming

Tijdens elke bijeenkomst wordt desgewenst een hulpmiddel uitgedeeld of digitale tool toegelicht. Ook serious games kan worden ingezet. Dit zijn interactieve en oplossingsgerichte games waaraan iedereen kan meedoen.

Thema's 

Voor de volgende thema's kun je altijd bij ons terecht: 1) Buurtnetwerken, 2) De boeven de buurt uit, 3) Duurzaamheid en energie, 4) Mantelzorg doe je niet alleen en 5) Bewonersbod.

Aanmelden

Heb jij een thema voor een buurtbijeenkomst of wil je jouw kennis en ervaringen met buurtbewoners delen? Laat het ons weten. Mail jouw idee of suggestie naar info@wijkinformatiepuntutrecht.nl en we nemen zo snel mogelijk contact met jou op.